Přírodní terapie migrény

Přírodní terapie migrény

Podle archeologických svědectví trpěli lidé migrénou už v Babylonii čtyři tisíce let před naším letopočtem. Když čteme o metodách léčení migrény v dávných dobách, naskakuje nám husí kůže. V minulosti byla např. jedna z léčebných metod migrény trepanace lebky, což bylo vyvrtání díry do hlavy, aby se vypustili ven zlí duchové. Podle lékařské knihy abatyše Hildegardy z Bingenu byla migréna ve 12. století nejhůře léčitelnou nemocí.

Moderní medicína se problematikou migrény zabývá velmi intenzívně i dnes. Migréna je třetí nejčastější nemocí ve světě a šestou nejčastější příčinou pracovní neschopnosti. Většina pojednání o migréně bohužel konstatuje, že mechanismus jejího vzniku, tudíž i jejího léčení, není dosud objasněn. Mučivé pulzující bolesti hlavy při migréně bývají pro nemocného většinou až za hranicí snesitelnosti.

Než tedy sáhnete po chemickém utišujícím léku, jako je například ibuprofen nebo paracetamol, zvažte použití šetrnějšího přírodního prostředku s analgetickými účinky. V mnoha ohledech je totiž migréna vychýlením z rovnováhy, často je způsobena prudkou změnou hladiny hormonů v těle.

Jedním z takovýchto přírodních prostředků je bezesporu rostlina Morinda citrifolia. Vědecký svět oslavuje Morindu citrifolii pro její bohatý zdroj “proxeroninu”, což je látka, která v těle pomáhá rozšiřovat póry v buněčných stěnách. To umožňuje lepší vstřebávání živin, popřípadě léků, ale i účinnější metabolismus bílkovin.

Podle současných lékařů, výzkumníků a homeopatů pomáhá Morinda citrifolia při léčení více jak 100 různých zdravotních problémů.

  • Dokáže utišit bolest. Utišující účinek se rovná 75% morfia bez vytvoření závislosti.
  • Zvyšuje hladinu serotoninu a melatoninu, čímž reguluje cyklus spánku, tělesnou teplotu a náladu.
  • Blahodárně působí na regulaci krevního tlaku.
  • Pomáhá v boji se zánětlivými onemocněními.
  • Potvrdily se jeho účinky vůči různým bakteriím.
  • Díky antibakteriálním účinkům ochraňuje trávicí trakt, srdce a cévní systém.
  • Posiluje imunitní systém.
  • Obsahuje látku damnacanthal, která zabraňuje vzniku a šíření některých druhů rakoviny.

Džus z Morindy citrifolie můžeme užívat v kombinaci se všemi léky. V mnoha případech zvyšuje účinnost léků a snižuje jejich vedlejší účinky.  

 

Leták Morinzhi

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.