Jak komunikuje duše s tělem?

Jak komunikuje duše s tělem?

Vztahy mezi duší a vznikem nemoci studovali všichni velcí filozofové, léčitelé i lékaři. Americká lékařka Candace D. Pert z National Institute of Health prokázala v r. 1985, že specifické neuropeptidové receptory jsou přítomné na buněčných stěnách jak mozku, tak i imunitního systému. Objev, že neuropeptidy a neurotransmitery (například dopamin nebo serotonin) působí přímo na imunitní systém, ukazuje jejich úzkou souvislost s emocemi. Mozek a imunitní systém mají schopnost měnit se podle aktuální situace.

Nejdůležitější systém řízení stresu představuje hypothalamus, hypofýza a nadledviny. Jakákoli porucha v této části endokrinního systému je vždy účastníkem všech autoimunitních onemocnění souvisejících se stresem, protože aktivuje molekuly přenosu zánětu.
Díky velmi pozvolným dlouhodobým zánětlivým změnám v CNS se člověk po letech „najednou“ změní – manželé se rozvádí, děti se hádají s rodiči …
Uvedené procesy hrají roli i v hledání příčin Parkinsonovy a Alzheimerovy choroby, nebo roztroušené sklerózy.

Hericium erinaceus je houba, která je využívána v čínské tradiční medicíně tisíce let a opakovaně je potvrzováno její všestranné působení na zdraví. Nejvýznamnější je působení Hericia na nervový systém. Podporuje hojení nervů a jejich růst při jejich poranění či zánětech. Je přínosem při demencích, neboť zlepšuje paměť, při roztroušené skleróze, neboť podporuje obnovu myelinu, při stavech různých mozkových záchvatů.

Posiluje psychickou odolnost, zmírňuje deprese a úzkostné stavy, snižuje také hladinu cukrů v krvi. Hericium je možné využít jako prevenci i jako prostředek zlepšující průběh mnoha nemocí, spojených s narušením nervové soustavy. Užívání houby je zcela bezpečné.

 

Leták Lví hříva

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.